Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 5 augusti 2010

Engångsplastkassarna förstör jorden.

Varje sekund köps 10.000 plastkassar i världen
I Sverige använder vid 720.000.000 och i Danmark 450.000.000 per år, det är långt över en miljard. Det enorma och omtalade plasthaven håller på att förgifta våra oceaner.  http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article1782116.ab http://www.aftonbladet.se/nyheter/vbstv/article4014548.ab  
Fakta: 90 procent av soporna till havs tros vara plastskräp. FN:s miljöexperter beräknade 2006 att varje kvadratkilometer hav innehöll i genomsnitt över 100.000 flytande plastföremål.  Vi köpte varsin liten kasse att ha hand- respektive datorväskan som vi släpar på dagligen för att undvika ICAs kasse varje gång vi handlar på Stockholm Green Festival från abob - http://www.adob.se – A better option bad – reduce, reuse and recycle.

1 kommentar:

  1. Here is my thought: jag köper kassar på ICA när jag handla men dessa *använder* jag ju senare. De blir soppåsar. Om jag använde en tygkasse när jag handlar skulle jag bli tvungen att separat köpa plastpåsar på rulle för att ha som soppåsar. För återanvändbara sopkärl har vi ännu inte, i alla fall inte där jag bor. Där får man snällt gå med sin hopknutna soppåse till en stor behållare på gården. Jag har så vitt jag vet ännu inte kastat en tom ICA-kasse som gått att använda som soppåse och ser inget alternativ till att använda just plastpåsar som soppåsar.

    SvaraRadera