Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 13 augusti 2010

Scientologerna - en sekt med många förgreningar

Nu ska jag verkligen sticka ut hakan – Scientologerna – sekten som snor folks hjärnor och bankkonton. 
Scientologerna som jag vägrar kalla kyrka blir allt större, mer förgrenad och jobbar hårt i det tysta.

http://www.kmr.nu/ - Kommittén för mänskliga rättigheter – joo, de hjälper narkomaner och psykiskt sjuka – för att få pengar och fler medlemmar
http://www.scientologi.nu/test.php - gratis personlighetstest
http://www.nyniva.se/ - ett till gratis personlighetstest som….
https://www.flashback.org/t322494 - Flashbacks story om Aftonbladet som gick på en nit
http://www.efahome.com/ - och titta, ännu en personlighetstest för vilsna själar
http://user.tninet.se/~haj197g/fronter2.html - Frontgrupperna - scientologi i arbetslivet

Skulle något av dessa företag INTE tillhöra Scientologerna, hör av er så tar jag bort er. Om ni tillhör sekten som är ett av mina favorit hatobjekt, kan ni väl stoltsera med att vara med. Ni andra, AKTA ER! I Frankrike betraktas de inte som en kyrka utan med den rätta beteckningen – sekt.

Jag är en ganska så kommunikativ, verbal, öppen, social person som för många år sedan gick igenom Scientologernas personlighetstest för att testa det - på kul, men med garden uppe. Då testet är kraftigt vinklat verkar alla få samma svar – gå deras kurs som är gratis – för att gå nästa kurs som kostar pengar – för att gå nästa kurs som kostar mer pengar och där någonstans är du ganska så fast. 

Sekt = vi eller dom? Vi har rätt, de andra fel, antingen är du med oss eller så är du emot oss. ”You can check in any time you want, but you can never leave.”, Hotel California och sekterna har en del gemensamt. De hade dessutom mage att påstå att jag kunde bli mer social av deras kurs, d’uh! Blir jag mer social, blir jag inspärrad av mina vänner, de vill också snacka ibland. De kunde ha sagt vad som helst annat, men detta var så otroligt genomskinligt att jag bara log stort och sade att jag skulle tänka på saken. En god vän kollade samma kväll att jag inte var hjärntvättad. Företaget hette U-man hette dem, men de verkar ha bytt namn, jag undrar varför och under vilket namn de jobbar idag mot naiva företag och dess personal.

1 kommentar:

  1. Rekrytema har ett test JobMatch som är ett omgjort gammalt scientologitest. Klipp in länk nedan i webläsaren så hittar du ett repotage i Industri Standard från 2001. De har bytt namn på företaget. Dessutom har personerna i ledningen också bytt namn. Ann-Christin Holmberg hette Ann-Christin Paulsén innan (uttalar sig i artikeln). VDn Klaus Olsen hette Heimann tidigare -Han var verksam Scientolog i Danmark tidigare. Silhouett och Nokant är Rekrytemas tidigare namn. Nu heter de också JobMatch Sweden. Nu är de på Nordiska ministerrådet och försöker sälja in sitt test JobMatch. Bara bra att du avslöjat detta. FOKUS rekrytering har Jobbcoach uppdrag för Arbetsförmedlingen -Scientologerna nästlar sig in överallt. MJessen

    http://www.psykometrika.se/pdf/Industri_Standard_2001.pdf

    http://se.rekrytema.com/files/2013/05/Nordisk-minister-konferens.pdf

    SvaraRadera