Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 20 augusti 2010

Köp inte päls!


Djuren behöver den mycket bättre! Du kan överleva utan den, de kan inte de. Att en päls skulle vara det enda som håller värmen en kall vinter är bullshit och bortförklaring. Min fuskpäls (plast, icke så miljövänlig, men inga dödade djur p g a den) höll mig varm hela förra vintern – och den var riktigt kall.

Förbjud minkfarmerna! Grov vanvård och brott mot djurskyddslagen avslöjat
Pälsfarmerna i Sverige, som borde förbjudas. Sjuka, skadade och stressade djur som föds upp i supertrånga burar fulla av smuts och avföring, vissa redan döda som låg kvar, för att för din skull för att dödas i förtid. Djurrättsalliansen (som jag är medlem i) har under ett års tid besökt och dokumenterat förhållande på en femtedel av Sveriges ca 75 minkfarmer. Hos 73% av farmerna hittades djur med sår och skadorm 67% hade sjuka djur och hos två av tre farmer låg döda djur kvar, delvis uppätna av de övriga. Minkar är naturligt ensamlevande och trängseln i burarna där djuren inte kan komma undan varandra leder ofta till slagsmål och kannibalism – för din fåfängas skull. De får inte simma, jaga, klättra utan bor i en bur av galler stor som en Expressen. 1988 fick Sverige en lag som skulle ge djuren rätt till naturligt beteende. Minkfarmerna bryter mot lagen och har gjort detta i 22 år. Låt oss stoppa det! NU!!!

Att släppa ut minkar i det fria är inte vettigt, de är uppfödda i burar, kan inte ta vara på sig själva, går hårt åt övriga smådjur.


Varför tror vi svenskar alltid att vi är så bra och andra så dåliga. Djurrättsalliansens dokumentering av svenska grisfarmer visade att vi är dåliga, kanske inte sämst i världen, men inget bröstande att vi är så bra, för det är vi inte. Hur många bönder åker dit på saftiga böter då de misskött sina djur, inte så många, alldeles för få.

Häftet med bilder åkte i papperskorgen efter ett par sidors bläddrande. Jag kunde inte se mer, rasande och ledsen skriver jag i stället för att förmedla budskapet och be er sprida det vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar