Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 6 augusti 2010

Mission Impossible - mot aspartam


“Den här sidan är främst till för att informera om det syntetiska sötningsmedlet aspartam och dess negativa effekter, men du hittar även länkar till andra sidor som vi tycker är av intresse. Aspartam är en molekyl som består av två aminosyror samt metanol (träsprit). Metanol kan orsaka blindhet. I USA har Food & Drug Administration (motsvarar Livsmedelsverket) en lista på 92 olika symptom som alla förknippas med detta sötningsmedel. Huvudvärk, yrsel och illamående hör till de vanliga symptomen men även neurologiska problem som epilepsi, minnesstörningar och hyperaktivitet har rapporterats. Misstankar finns även att aspartam kan orsaka livshotande hjärntumörer. Läs mer om fusk och plågsamma djurförsök i samband med att aspartam tilläts i USA... Aspartam kan minska halten av "lyckohormonet" serotonin och därmed orsaka depression. Det finns inga bevis för att aspartam fungerar som viktminskningsmedel. Tvärt om!”

”Aspartam är tillsatt i närmare 6000 livsmedel världen över, varav ca 2000 i Europa. Substansen används som sockerersättning i bla. bordssötningsmedel, kakor, juicer, läskedrycker, saft, glass, proteinpulver, konfektyr, halstabletter, tuggummi, mediciner med mera.”

Sötningseffekt hos energigivande sötningsmedel (ej honung, fruktos) jämförd med socker (100% sötma, 4 kcal/g):
• Maltitol: 75-90%, ca 2-3 kcal/g
• Xylitol: 90-100%, ca 2 kcal/g
• Isomalt: 55%, ca 2 kcal/g
• Sorbitol: 65%, ca 2 kcal/g
• Laktitol: 35%, ca 2 kcal/g
• Mannitol: 65%, ca 1.5 kcal/g
• Erytritol: 70%, ca 1.2 kcal/g
• Tagatose: 92%, ca 1,8 kcal/g

Sötningseffekt hos icke energigivande sötningsmedel jämförd med socker:
• Cyklamat: 30-40 ggr sötma
• Aspartam: 150-200 ggr sötma
• Acesulfam K: 200 ggr sötma
• Steviosid: 250-300 ggr sötma
• Sukralos: 500-600 ggr sötma
• Sackarin: 300-700 ggr sötma
• Neohesperidin DC: 1500 ggr sötma
• Neotam: 7000-13,000 ggr sötma
• Alitam: 2000 ggr sötma

Wikipedia - I love you!!

Socker är inte hälsosamt, men de syntetiska är ännu värre, grader i helvete brukar man tala om. Använd riktigt bra honung som undgått industriprocessens upphettning, stevia, agave eller så oraffinerat råsocker som möjligt – LITE! Det är fettfobin som gjort att vi ska ha helst äter mat med 0-kalorier.

Fortfarande verkar det som om dietister, läkare m m förordar light-produkter med skit i i stället för ren mat i mindre mängder. Det är nu bevisat att de fejkade sötningsmedlen gör insulinnivåerna att åka berg-och-dalbana. NEJ! Det är inte hälsosamt, drick vatten från en vattenrenare med 1/2 pressad citron/lime i. Gott! Ge 17 i all läsk samt alla superonaturliga mineralvatten med "naturlig" smak = aromämnen. 

13 sockerbitar + fosfor i en Coca-Cola-burk, be my guest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar