Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 3 september 2010

Fluor – en till


Tandläkarna förskräcks över folk som inte använder fluor, men allt fler länkar berättar om dess giftighet

Jag sökte egentligen på Dr Olov Lindahl för att skicka honom ett mail och tacka för boken ”Föllingeprojektet” - http://www.2000taletsvetenskap.nu/uppladdning/follinge/follinge.htm - är du intresserad av alternativ medicin och örter, läs och förskräcks. Jag citerar en dam jag alltid hållit högt:
Barbro Westerholm - låter sig intervjuas i Läkartidningen (49/1983) och säger: "Naturmedelslagstiftningen är en form av antiintellektualism. Det kändes som att luras när medlen används, en återgång till ett passerat stadium. Det gäller att göra upp en moteld i form av intensifierad läkemedelsinformation i skolorna för att tala om vad våra läkemedel gör och vad naturmedlen står för."

Jag ville tacka Olov för allt hans och Lilly Johanssons hårda arbete – i konstant motvind – och berätta hur många som varje år påbörjar nya seriösa utbildningar i fyto-/örtterapi/-medicin. Att vi är många och vi blir allt fler och med dagens kontaktmöjligheter är det svårt att stoppa oss – bloggar, Facebook, twitter, webbsidor, print-on-demand böcker, nätverk och kontakter. Maija Ruisniemi i Piteå (Vita häxan som hon kallas – RESPEKT!), Lars-Eric Johansson (vår huvudlärare), Mic Mullen, Sanna Ehdin – som fått så mycket stryk, Inspira, Lisen Organics, Lena Losciale (har bl a startat en utbildning till ekologisk hudvårdsterapeut) är ett par av dem som tagit över där Are Waerland, Lilly, Alf Spångberg, Alma Nissen, Karl-Otto Aly m fl startade baserat på folkmedicinen och samerna. Kunskap och erfarenhet som går tusentals år tillbaka. Vår folkmedicin som kvinnor brändes på bål för förut finns kvar och lever.

Människor börjar idag inse att vad de stoppar i sig ger resultat. Vad de smörjer sig med går genom huden in i kroppen. Naturkosmetiken kommer med stora steg. Jag håller på att byta ut allt hemma – tvätt-, disk- och rengöringsmedel, hud- och hårvård. Ju mer jag läser, desto mer ryker – teflonpannor och –kastruller, mikrovågsugnen (den är ohälsosam t o m när den står still i ett hörn och aldrig används), aluminiumkastruller, plastflaskor.

Och, det var i allt detta, som jag hittade länken ovan! Och nej, jag vet inte sanningshalten i alla länkar, men tillräckligt många som säger samma sak från olika källor brukar ge en viss fingervisning.

Det är många saker som inte alls varit farliga: Neurosedyn, DDT, amalgam. Idag idiotförklaras alla som motsäger sig smogen från mobiler, master, mikrovågsugnar m m. De som mår dåligt av dem vet bättre.

Så låt det ”passerade stadiet” som fungerar så fint i andra länder, Tyskland, England, Kina, Japan, Indien fortsätta växa. Vi behöver både och, inte antingen eller. Bryter du benet, är sjukvården oftast suveräna på att lappa ihop dig, men mår du allmänt dåligt och provresultaten säger att du är kärnfrisk, sök dig till en kunnig näringsterapeut – jag känner ett antal sådana.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar