Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 3 september 2010

Mobilstrålningen som inte är skadlig, eller?

Mobil- och elektrosmog
Kalle Hellberg är en mycket duktig och omstridd person som står för det han tror på – att mobilstrålning KAN vara farlig. Han ger ut en 28 sidig skrift som heter ”Strålande tillvaro – ett informationshäfte om elektromagnetisk strålning och hälsorisker” som kan köpas för det facila priset av 40:- + porto. Hans bolag heter Maxicom - http://www.maxicom.se/

Elöverkänsligas riksförbund - http://www.feb.se/index.htm

Man pratar om skador på cellnivå, i blod och i urin. Men Socialstyrelsen kallar det för ”klassisk betingning” som betyder om man igen kollar Wikipedia – ”typ av associativ inlärning, där en organism lär sig att koppla ihop ett stimulus med ett annat. Företeelsen har särskilt utforskats i behaviorismen.” Pavlos hundar som dreglar när de hör matklockan.... Ser du en basstation, blir du sjuk, så enkelt och så felaktigt.

Några saker jag lärt mig genom åren. Kasta ut DECT-telefonen (den praktiska bärbara) och mikrovågsugnen (strålar när den är avstängd och drar ner näringen i maten), bo inte nära en basstation, ha inte mobiltelefonen under kudden (vissa tonåringars favoritnöje) – låt den ladda och förvaras i ett annat rum är sovrummet, använd handsfree, släng ut klockradion som står på bordet vid din huvudkudde. (Joo, min kind bränner efter ett längre samtal). Och dessa tips är INTE för de som redan skadats, utan för oss alla som vill leva utan skador ett tag till.

Dessa frågor diskuteras och debatteras över hela världen, Wiens läkarsällskap varnar uttryckligen för överdrivet mobiltelefonerande, Bamberg, Tyskland, 130 läkare varnar ministern för Miljö, Hälsa och Konsumentskydd i München. Ryska Strålskyddskommittén. Canada Health Official – Kanada är många gånger långt framme). Norska Barnombudsmannen. Brittiska och danska hälsoråd och –ministerier. EU:s miljöbyrå, EEA. Men i Sverige ger SSI – Svenska Strålskyddsinstitutet lugnande besked till alla och envar. Strålningen har inte alls ökat. Jo, hejdu! Vem blir sjuka – människor? Vem tjänar pengar? Industrin. Vem skyddar man? Industrin. Finland går väl under utan sitt Nokia – svåra frågor, jag vet. Jag har självklart en mobil, men resten är utslängt – och försöker använda handsfree samt lite kortare samtal och en IP-telefon via ComHem samt förstås datorn. Och barnen, de som ska ta över en värld, som börjar använda mobilen redan som småttingar.

Min kusin i Finland bor på landet i en stuga utan det mesta, hon är elöverkänslig och märker direkt när hon kommer in till civilisationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar