Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 10 oktober 2010

Ge f-n i!


Att slänga bindor, tamponger, tops, pappershanddukar, bomullsrondeller, färgslattar m m i toaletten. Det är vattnet vi dricker som du förorenar. Ha en snygg liten sopkorg med lock under handfatet som får ta hand om detta. Soporna vi kastar bränns. Men det som går ner i avloppet fastnar och blir till långa band som förstör maskinerna. Toarullen kastar vi bland tidningarna som lämnas till återvinning. Likaså glas, batterier, lampor m m. Det är inte alls så svårt.

Restauranger – ni skriver fina skyltar om att dessa saker inte ska kastas i toan då det lätt blir stopp (inte ett ord om vår miljö), men har en vidöppen papperskorg vid sidan (inte så kul att slänga blodiga bindor där) och ofta inget toapapper = pappershandduk = toa. Hur tänker ni? Gör något nytt, tänk efter hur ni själv vill ha det så har vi lättare att göra samma sak.

Köp heller inte antibakteriella kläder, så skitig är du inte. Antibakteriellt och bakteriedödande har miljöfarliga ämnen som hamnar i avloppet – vårt framtida dricksvatten.

Och, köp maskindiskmedel som pulver och dosera rätt. Råd & Rön skrev något om dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar