Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 5 februari 2012

HFCS - glukos-fruktos - isoglukos - släng!!

http://www.huffingtonpost.com/dr-mark-hyman/high-fructose-corn-syrup-dangers_b_861913.html

‎"HFCS, glukos-fruktos eller isoglukos, är en till stor del kemiskt processad produkt där glukosen förvandlats till fruktos, den skapar kaos i kroppen. Levern skadas, aptitregleringen slås ut, den skapar ett starkt sockersug hos den som är känslig för socker, kolesterolet påverkas negativt, inflammationer skapas på grund av förhöjd urinsyra, blodtrycket ökar…läsk, kakor, bröd, yoghurt, salladsdressing, ...>
pulverefterrätter, grillsåser, barnmat, flingor, välling, gröt, apelsinjuice, fruktos- och glukossirap m m. Varför? För att det är billigare förstås! Står det då HFCS i innehållsförteckningen? Nej, det vore alldeles för enkelt och spårbart. I innehållsförteckningen kan det istället stå exempelvis stabiliseringsmedel, stärkelsesirap, modifierad majsstärkelse, maltodextrin, förtjockningsmedel, kostfiber eller E1440, 1442, 1450 eller 1451. Släng skiten!" Therese Renåker - jag i min tur hittade denna information hos Konsumentinformation - Eva Faenge - tack!!
Denna majssirap är ökänd!

1 kommentar:

  1. Var på nätet finns en uppdaterad lista över synonymer för HFCS???

    SvaraRadera