Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 14 februari 2012

Vårdskandalerna fortsätter

En man i 60-årsåldern kan inte prata eller röra sig. Utan vidare undersökning nekar ambulanspersonalen som är på plats, att ta med honom till sjukhuset då de anser att han har vinterkräksjuka. Han hade fått hjärtinfarkt och då räknas minuterna. Samma kväll kom han in och blev kvar i två månader med bestående skador som kunnat undvikas. Detta var Gabriel
SvD skriver om en Sven, 75 år, som också nekades ambulans - http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sos-alarm-ville-inte-skicka-ambulans_6674968.svd - finns det verkligen så få ambulanser? Är det pengarna som styr - x antal ambulansresor per dag får köras, sedan nekas resten eller? Är det inkompetent personal? Vad är felet? När man är sjuk ringer man ambulans (jag har aldrig behövt göra det för min egen del, ännu) och de kommer - de är ju räddarna i nöden.
En dam som klagade över värk skickades iväg av läkaren för massage - hon hade cancer och dog ett tag senare. Ta en Alvedon och ring imorgon, om du överlevt natten, börjar bli det vanliga. Har det alltid varit så här illa eller har det blivit värre? Hur illa ska det bli innan vi säger stopp och belägg! Sedan kan vi inte kasta sten m m mot ambulanspersonalen eller brandbilarna heller, då vågar de inte komma fram och någon dör på kuppen. Vad är detta. Ilskan mot poliser kan jag förstå (sökte själv en gång för länge sedan till Polishögskolan), då de är till för att hålla ordning och stoppa brott - men ambulanser och brandbilar kommer till vår hjälp. De måste få komma fram, ges förtur - du vet aldrig när du själv ligger där, gammal eller ung - shit can happen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar