http://www.superfruit.se
Bär är nyttigt, bär är gott, bär har höga ORAC-värden. Ät dem färska i säsong, ät dem frysta eller torkade. Om du lägger ett paket frysta i kylskåpet över natten är de färdiga att äta nästa morgon.
ORAC - Oxygen Radical Absorption - värde för uppmätt antioxidanthalt i maten. Varva så många olika färgers bär som möjligt. Men grundregeln är, ju mer färg, ju högre värde. Jämför isbergssallad och spenat/mangold.
Acai, acerola, aronia, björnbär, blåbär, boysen, goji (se till att de är ekologiska!), guarana, havtorn, hjortron, inca, jordgubbar, krusbär, mullbär, noni, smultron, tranbär, vita/röda/svarta vinbär.
1-2 dl per dag, men som sagt, gärna så varierat som möjligt.
Bär är nyttigt, bär är gott, bär har höga ORAC-värden. Ät dem färska i säsong, ät dem frysta eller torkade. Om du lägger ett paket frysta i kylskåpet över natten är de färdiga att äta nästa morgon.
ORAC - Oxygen Radical Absorption - värde för uppmätt antioxidanthalt i maten. Varva så många olika färgers bär som möjligt. Men grundregeln är, ju mer färg, ju högre värde. Jämför isbergssallad och spenat/mangold.
Acai, acerola, aronia, björnbär, blåbär, boysen, goji (se till att de är ekologiska!), guarana, havtorn, hjortron, inca, jordgubbar, krusbär, mullbär, noni, smultron, tranbär, vita/röda/svarta vinbär.
1-2 dl per dag, men som sagt, gärna så varierat som möjligt.
Jag glömde mina favoritbär - hallon!!! Det finns säkert fler också... ju fler desto bättre. T ex slånbär, rönnbär, ....
SvaraRadera