Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 25 januari 2012

Jag är tydligen en "foliehatt"

Hittade denna kommentar bland diskussionerna ang Socialstyrelsens utredning av Scandlab: "Väntar med spänning på stormen från foliehattarna och deras utbrott om konspirationer, big pharma och elaka läkare som inte förstår. =)"

Vet inte riktigt vad en foliehatt är, men det tyder på något negativt - någon som är alternativ.  Konspiratoriskt lagd, men tror på all forskning, vetenskap (hej VoF, min favorita skällsgrupp), beprövad erfarenhet (fast inte den utanför Sverige och inte längre än fem år tillbaka), att alla doktorer är kunniga och empatiska, att vården bara botar och läker (och inte tar kål på en massa människor varje år - det måste vara media som ljuger/överdriver), att läkemedelsbolagen vill oss väl och bara jobbar ideellt och aldrig fixat till några finare resultat i sin forskning eller köpt några läkare eller inte berättat fullt ut om biverkningarna. Att alla är snälla, vänliga, ärliga och trevliga mot varandra. Att inga troll finns på Internet och att hälsokost, vitaminer, mineraler, näringsterapeuter (som ju egentligen är obildad kvacksalvare som endast jobbar för pengarnas skull) och allt alternativt bör förbjudas snarast då farbror Staten med dess myndigheter och verk vet bäst.

Jiippee - jag är en foliehatt!! som vill ha egen kontroll, inte tror på allt och alla, inte viker mig för makten, som tar eget ansvar för min hälsa, vill diskutera i samråd med läkarna vad VI ska göra, vill kolla alternativa källor.

1 kommentar:

  1. Bilden på hatten kommer från Wikipedia - http://sv.wikipedia.org/wiki/Foliehatt - ni vet det öppna uppslagsverket på nätet som hotades av stängning.

    SvaraRadera