Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 24 januari 2012

Låggradiga inflammationer

I senaste numret av Hälsa står det följande som jag fann intressant:
"Det vet bättre än doktorn. Människor som friskförklaras men själva skattar sin hälsa som dålig löper större risk att bli sjuka och dö i förtid. Orsaken tros vara att hjärnan känner av låggradiga inflammationer långt innan vården kan upptäcka dem."

Mot dessa inflammationer hjälper en kost utan socker, gluten och mjölkprodukter. Pröva ett par månader och se om det blir någon skillnad. Alla dessa tre grupper driver/ökar inflammationer.

Samma tidning säger: "Kvinnor som får i sig antioxidanter från frukt, grönsaker, fullkorn, te (grönt/vitt) och choklad (finaste sorten utan en massa socker och sojalecitin) minskar risken att drabbas av stroke med 17 procent. Det gäller även om man tidigare haft hjärt-kärlsjukdom." Så det finns hopp.

Och:
"Att dricka lightläsk dagligen är kopplat till en 61 procent högre risk för stroke, hjärtinfarkt och andra hjärt- och kärlrelaterade dödsfalli järmför om man inte dricker läsk alls. American Heart Association."


De säger inget om skillnaden mot att dricka vanlig läsk, men jag tror att det är lika illa, light som socker, samma skit för blodsockret och hunger-/sockerbehovet. Det måste brytas helt, kan inte ersättas med kemikalier.

Själv är jag ganska så inne på Raw food, mycket juicer av frukter eller frukt och grönsaker. Mer groddar än förut. Mer mixade sallader med vatten m m.

1 kommentar:

  1. Att upplevd ohälsa leder till ett kortare liv än av expertisen förnekad ohälsa har man vetat sedan länge, men den skeptiska expertisen tar aldrig till sug det, förde bryr sig inte, men kallar sig förstås humanister...

    SvaraRadera