Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 26 juli 2010

Stek INTE i olja!


Varför man ska steka/woka/fritera i smör och/eller kokosfett och inte i någon av oljorna.
Margarin har aldrig och kommer aldrig att sätta sin fot i detta hus eller i min mat, förutom när jag får i mig det i bakfett vilket sker allt mer sällan. Joo, för att dessa är s  k stabila fetter som inte i hetta förvandlas till transfetter. Det finns fint ekologiskt smör nuförtiden samt ekologisk kokosolja med och utan kokossmak, vi har alla tre. Smör förvaras i kylskåp i en glasbruk med förpackningspapperet fint vikt runt så det inte tar smak från alla andra rätter. Det samma gäller Bregott, behåll alltid skyddspapperet på tills det är slut. Oliv- och andra fina oljor förvaras också i kylskåp, de blir lite fasta, men hellre det är att man får kasta dem. Härsket fett är INTE hälsosamt. Det har också något med fettmolekylerna som spricker vilket inte är bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar