Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 21 juli 2010

Smör vs margarin

Smör vs margarin

En av mina käpphästar, använd riktigt ekologiskt smör, det har jag tyckt hela mitt liv. Och när jag sedan fick höra talas om den absolut vidriga industriprocessen (grå sörja i stora kar) då man tillverkar grunderna till margarin bestämde jag mig för att försöka att aldrig röra skiten. Det går ju inte, bakfett är av samma skrot och korn. Men man kan köpa bröd som är gjort på smör, i ett fåtal bagerier. Fråga dig fram.



Läs och bli förskräckt!

http://www.folkhalsoguiden.se/.../Margarintillverkning%20-%20Sofia%20Hallberg.pdf

http://www.jobbpartiet.se/pdf/Margarintillverkning.PDF

http://www.gunnarlindgren.com/matfett.html



och självklart – Unilevers version -

http://www.margarin.se/videos/margarintillverkning-%E2%80%93-sa-tillverkas-margarin/



Som Sanna Ehdin kommenterade på Facebook: "Patetiskt! "Delikat" säger provtanten på slutet utan att röra en min… Men hoppsan de glömde att tala om resterna av kemikalier i den värmepressande raps- och palmoljan, deodoriseringen och annat kemiskt - samt skövlingen av regnskog för palmoljetillverkning…" bra rutet Sanna! Det var du som fick mig att börja inse fusket inom industrin och vad som vi skulle undvika att få i oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar