Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 21 juli 2010

Arlas smör- och rapsolja - bra va? Nej!

Smör- och rapsolja - Arla

Innehåll: ”Rapsolja 70%, skummjölk, smörolja 8%, mjölksyrakultur, vegetabiliskt fett, koksalt 1,5%, emulgeringsmedel (E471 av veg. fett, sojalecitin), konserveringsmedel (kaliumsorbat), arom, surhetsreglerande medel (citronsyra), färgämne (betakaroten).”



Men alla håller inte med om Arlas marknadsföringsknep – detta är tillverkat som margarin och vi vet ju alla hur den processen går till, inte mycket naturligt kvar efter en hel industri av grå sörja.

http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/saker/utansmor.html

http://matbluffen.blogspot.com/2008/08/smr-rapsolja-utan-smr.html




ARLA! Detta är vilseledande märkning! Om man kallar ett flytande margarin för Smör- & rapsolja tror konsumenten givetvis att det innehåller smör. Men innehållet i denna produkt är vegetabilisk olja, vegetabiliskt fett (omestrat?), skummjölk, industritillverkad smörolja (inte smör i dess rena form) m m. Varför inte kalla den "Rapsolja med smörolja" istället, så luras ni inte lika mycket? Steker man i en blandning av smör och rapsolja, vilket går alldeles utmärkt, behöver man ju inte en produkt som denna. Aja baja!



Det har kommit en ny - Arlas Smör- och rapsolja som marknadsförs med ”Den naturliga blandningen av smör- och rapsolja som gör maten godare. Nu utan konserveringsmedel. Alla kockar har sina små hemligheter.” Jag gick också på detta när den kom tills jag läste att den består smörolja och rapsolja. Det är smöroljan som är boven, samma tillverkning som när man gör margarin. Rapsoljan är helt OK så länge den inte är manipulerad, omestrad, industrimanipulerad m m.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar