Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 3 juni 2011

Rätt tarmflora kan göra sjuk frisk

står det på Medicinsk Vetenskaps omslag. En tidning från Karolinska Institutet. 80% av vår tarmflora/immunsystem finns i tjocktarmen. Den behöver goda bakterier, antingen genom mycket grov mat (som man är van vid...), mjöksyrade grönsaker, natto/tempeh, pre- och probiotika för att må bra. Penicillin rensar effektivt bort allt ont, men samtidigt allt ont också och där står du med en kropp med ett försämrat immunförsvar som lättare får en infektion, ny penicillinkur och ännu sämre immunförsvar. Den onda cirkeln är ett faktum. Mycket sötsaker, vetemjöl och lättsmält - Candida - svampen som finns hos oss alla, men som med ens blir tuppen på skithögen och det tar månader av strikt diet (inte kul!) att få ner den till rimliga nivåer. Igen - det vi näringsterapeut (är åtminstone en blivande sådan) sagt länge, ät tillskott, står nu i en av de ansedda magasinen. http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?l=sv&d=606

Man har också vetenskapligt kunnat bevisa att D-vitaminbrist är illa, många behöver tillskott i denna idag varma Nord (9 månaders vinter är inte att leka med), zink minskar förkylningar. Vad mer ska de komma fram till som vi redan vet? Jag vet redan vad nästa inlägg ska handla om!!! Något jag trott länge!

Men att göra en tarmsköljning bara på kul skulle jag inte börja med. Är man väldigt sjuk/hög candida (betyder ungefär samma sak), fine, men sabba inte det som din mage jobbat länge på, det finns hur många olika stammar som helst och alla har sitt jobb där nere att ta hand om. 1 kg bakterier, minst 1000 olika arter. Fler än antalet celler i kroppen - normalflora. "En enkel antibiotikakur kan påverka tarmflora i flera års tid." Och jag som ätit ett 50-tal i mitt liv och nog dött ett flertal gånger om jag inte gjort det. Men då får man jobba oralt...!  Förut gav man bajs från en frisk till en sjuk, detta händer även i dag, i yttersta nödfall, på sjukhus som nu odlat en kultur av denna. Man kollar först att den är fri rfån virus, parasiter och bakterier - måste vara de dåliga de pratar om. Det är ju de goda man vill åt. Sprita inte händer, kök, badrum m m i tid och otid, lev lagom skitigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar