Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 11 juni 2011

Därför är ehec så skrämmande

Bra debattinlägg av Norbert Andersson Tf chefredaktör som jag tyvärr inte hittar länk till. Utdrag från artikeln:
Ett 20-tal har dött, flera hundra har blivit allvarligt sjuka. Ett par kilo goda bakterier i magen är vårt immunförsvar, utan det skulle vi inte överleva. Industrialiseringen av livsmedelshanteringen, oändliga processer i stora fabriker, lång rad syntetiska tillsatser har delvis ersatt de vänliga mot farliga bakterier. Döden i grytan av Mats-Eric Nilsson & Henrik Ennart pekar på avigsidorna av jordbruket. Matfabrikerna riskerar att bli virus- och bakteriefabriker. Modern djurhållning (djurfabriker, mitt tillägg) skapar nya sjukdomar för både djur och människor. Skrämmande är att vi fortfarande inte vet varifrån det kommer, Tyskland, Spanien och hur det sprids - gurkor-böngroddar-? Vi vet inte om det finns ett botemedel. Men, tidigare har lyckats stoppa sars, fågelinfluensan, smittkoppor, pest m m. Nästa farsot i följande inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar