Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 27 november 2011

Arbetarskydd - psykosocial miljö

Politiker kränker kommunens anställda

I Åstorps kommun finns en lokal politiker som enligt skyddsombudet flera gånger grovt har kränkt personal inom kommunen, så till den grad att det har lett till sjukskrivning. Trots påtryckningar från de fackliga organisationerna har kränkningarna fortsatt. Nu kräver skyddsombudet att kommunen tar sitt ansvar och ser till att kränkningarna upphör.

8 november

ISM 2011/44245

Psykosociala problem för ambulanssjukvården

Vid ambulanssjukvården har hälften av personalen råkat ut för hot och våld i sitt arbete. Det förekommer också kränkande särbehandling på arbetsplatsen och många saknar stöd då arbetet är tungt och stressande. Arbetstiderna har förändrats till det sämre med extratimmar, påtalar skyddsombudet vidare.

11 november

IML 2011/44188


Personalen gråter på äldreboendet

Skogsgläntans särskilda boende, avdelning Barret, har arbetsgivaren dragit in på de förstärkningsturer som fanns tidigare. Personalen, som sysslar med vård av äldre och sjuka är svårt frustrerad av arbetsbelastningen idag. Skyddsombudet beskriver ”en utmattad personal som inte orkar något mer och personal som gråter på grund av arbetssituationen”. Om inget görs är det stor risk för missbedömningar i vården, liksom för att personalen blir utbränd, skriver skyddsombudet i en anmälan.

13 november

INF 2011/43751 - Carema är tyvärr inte det enda stället som inte fungerar. Kommunala eller privata vårdgivare -  vissa är vettiga, få lysande, vissa igen riktigt illa. Men i vilken regi brukar spela mindre roll. Att sedan fiffla internt med räntorna måste självklart stoppas. Giriga människor har alltid funnits, pampar som tror and anser att de är förmer än övriga, men det är vi konsumenter, politiker m fl som får se till att allt går rätt till och snabbt täppa igen hål som de hittar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar