Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 11 mars 2012

Anti-inflammatorisk kost

Här samlade jag åt en ett väninnor med MS en gång - kan också fungera för personer med reuma m m. Hittade bland mejlen och insåg att fler kan ha nytta av tipsen.

Här finns en hel lista, men igen är basen, skippa socker och gluten, mycket grönsaker, fisk, en del ekologiskt kött, bra fetter, tror mycket på detta. I min utbildning talas det mycket om kost och hur mycket man kan rätta till bara med kosten samt vitaminer/mineraler. Har man en autoimmun sjukdom så är det ännu viktigare.


http://www.nyfikenvital.org/vitaminer

En antiinflammatorisk kost

Långvariga inflammatoriska processor tros spela in i cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och demens på så sätt att de ökar risken för att drabbas. De kanske även kan ha betydelse för reumatiska sjukdomar, inflammatoriska tarmsjukdomar, astma m.fl. sjukdomar som är inflammatoriska men kanske inte på sådant sätt att de minskar risken men att förvärrar sjukdomen eller ökar risken för följdsjukdomar.
En kost som är rätt sammansätt med rikligt av blandade frukter, bär, grönsaker och örter som t.ex. grönt te och rooibos motverkar kroniska och långvariga inflammationer. Väldigt många fytokemikalier som visat sig vara antioxiderande, särskilt olika grupper av fenolföreningar, har visat sig verka antiinflammatoriska.
MS, reuma, hypo, diabetes II, psoriasis & psoriasis artrit, man pratar också om demens, hjärt- och kärlsjukdomar samt cancer.

Som ni ser är många inne på detta tema. Bok - Andrew Weil är en av specialisterna - Anti-inflammatory diet & Pyramid - http://www.drweil.com/drw/u/ART02012/anti-inflammatory-diet 

Gurkmeja, ingefära, vitlök, lök, grönsaker + örter.

2 kommentarer:

  1. En diet för MS-sjuka
    http://www.swankmsdiet.org/About%20The%20Diet

    SvaraRadera
  2. http://www.localhealth.com/article/multiple-sclerosis-1

    MS - Better Medicine

    SvaraRadera