Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 9 mars 2012

Alkohol och barn - ingen höjdarkombination!

Artikel i M Magasin, 4/2012
Vart femte barn växer upp i en familj med missbruk i Sverige. Trygga Barnen - http://www.tryggabarnen.com är en förening som försöker stoppa detta.

Läs artikeln om alkoholifieringen bland framför allt äldre kvinnor. Detta går inte ihop med barn och barnbarn - inte ens ett glas just när de är på besök - för att:
- Du får en försämrad reaktionsförmåga = sämre barnvakt
- Du luktar illa - ungarna undviker att komma nära
- Din personlighet kan förändras och det är skrämmande för ett barn
- Du kan inte köra snabbt till sjukhuset om det skulle behövas (ambulanserna har ju en förmåga att inte alltid dyka upp nuförtiden).

Så låt bli alkohol när du träffar dina barnbarn - en liten uppoffring som också visar på hur mycket du egentligen med ens behöver dricka för att må bra. Läs också nästa inlägg - samma artikel som bas - om äldre kvinnor & bag in a box-syndromet som har ökat - dramatiskt.

En av mina bröder har haft sina barn varannan vecka under många år. Han hade en orubblig regel under denna tid, när han hade barnen, även om de skulle vara hos kompisar över natten, drack han aldrig en droppe. Det har jag alltid haft stor respekt för. Respektera dig själv och se till att du respekterar andra - de ska inte behöva bli ifrågasatta!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar