Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 16 april 2011

Head & Shoulders

Jag har sedan något år bett sambon att inte använda dessa shampon, trots att han lätt för mjäll. Läste att det innehålle zinkpyrition som inte alls är hälsosamt för våra vattendrag (användes förut för att undvika algväxt på båtskrov, men förbjöds då för giftigt). Nu säger Naturskyddsverket att det används femfalt mer i mjällshampon än av yrkestrafiken som fortfarande får använda det. Förutom zinkpyrition innehåller H&S mjällshampon även Sodium laureth sulfat, Sodium lauryl sulfat, dimethicone och kathon av vilka ingen verkar vara vidare naturlig, ätlig eller hudvänlig.

http://www.naturskyddsforeningen.se/upload/Foreningsdokument/Rapporter/Handla%2520milj%25C3%25B6v%25C3%25A4nligt/rap-mjallschampo.pdf

Jag köpte hos hälsokosten två alternativ: Arcon Soft Shampo för alla typer av hår - aktiva ingredienser; Aloe ver, kornprotein, morotsextrakt + en massa annat samt att vid vissa tillfällen använda entjärashampo för effektiv behandling mot mjäll. Båda innehåller Sodium Lauryl Ether Sulfate, men inget av de övriga. Ingen har dött av nedfallande större mjällklumpar, ännu och han klagar inte värst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar