Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 21 juli 2011

Sanna Ehdin - ett långt utdrag från hennes senaste nyhetsbrev, läsvärt!


Ni som läst min gamla blogg vet att Sanna var min första hälsoguru. Har alla hennes böcker, varit på alla hennes föreläsningar i Stockholm (nu kör hon webb-föreläsningar, ska i helgen lyssna på den senaste för 159:-) och följer henne via nyhetsbrev och på Facebook. Hittills har allt det hon sagt och skrivit kommit att diskuteras år senare och varit korrekt. Hon är dock mer kärlek/ljus än jag själv som är mer praktisk och finlandssvenskt rakt på sak :)

"Vi behöver ät en artegen föda d v s den naturliga mat som våra gener är gjorda för. En viktig del av det är uppgradering av fettet. LCHF har tagit steget från en extrem falang till trend och nu till folkrörelse. .... En undersökning visar att nästan en fjärdede av Sveriges befolkning äter LCHF-inspirerat!! Det är sensationella siffror. .... Det är väldigt bra för vi behöver naturligt och nyttigt fett som är läkande, lugnande och stärkande. Människan är en av de mest fettberoende arterna med vårt känsliga nervsystem och hormonerna. Sverige är nu också det enda europeiska land där fetma och diabetes minskar, vilket visar på hur fel de gamla kostråden var.

Nu ska livsmedels-(industri)verket vara med och släppa nya kostrekommendationer 2012 och blir intressant att se vad de gör. Fast egentligen spelar det ingen roll, de har förbrukat sitt förtroende nu... Folk lyssnar inte till dem som inte är trovärdiga. Makten har förskjutits till nyckelpersoner som leder den hälsosamma utvecklingen. Det är via bloggar och hemsidor som hälsoutvecklingen sker, inte på något förlegat och korrumperat statligt verk. Och de vet om det. 

Backlash mot naturlig hälsa
Tyvärr fortsätter backlashen mot alla som är naturligt och hälsosamt, enkla och positiva medel för att behålla hälsan. Läkemedelsindstrin har lobbat länge nu via EU för att få igenom förbud och begränsningar mot kosttillskott, örter och andra medel som stärker och läker kroppen och hälsan. Det är intressant att de ofarliga - och hälsostärkande medlen får så mycket uppmärksamhet och stränga krav när det de facto är läkemedlen som är fjärde dödsorsaken - med rätt dosering. Tala om att sila mygg och svälja elefanter.

Det senaste i korståget mot naturlig hälsa är förbud mot homeopatiska medel som inte läkemedelregistrerats - vilket är för kostsamt förstås för småtillverkare. Läkemedelsverket finansieras av läkemedelsinstrin självt, som inte har några kommersiella intressen av att vi blir friskare. Deras business är ju att vi är sjuka och att hitta på nya sjukdomar - vars behandling finansieras av våra skattepengar. Medan den s k alternativa friskvården nästan uteslutande är konsumentfinansierad och är den snabbast växande, och där skulle man lägga betydligt mer av våra resurser. Billigare och förebyggande... och fungerar."

Ord och inga visor från en dam som idag mest befinner sig i USA, men är högutbildad och hållit på i 20 år med detta. Snacka om hon blev ifrågasatt de första 15 åren, jisses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar